A könyvtárban is ügyelnek a szabályok betartására
Közélet

A könyvtárban is ügyelnek a szabályok betartására

Kézfertőtlenítés után, maszkot viselve lehet csak belépni a kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtárba. Ettől a héttől ismét lehet programokat tartani az épületben, persze mindenkinek oda kell figyelnie az egészségügyi szigorításokra.

Erhardt Györgyi könyvtárigazgató lapunk érdeklődésére elmondta, tapasztalatuk szerint az olvasók nagyon várták, hogy a könyvkölcsönzés mellett most már más, egyéb programlehetőségekre is mód nyíljon.

- Szeretettel várjuk az érdeklődőket a könyvtárban. Természetesen mi is betartjuk az intézkedéseket és olvasóinktól is ugyanezt kérjük. A bejáratnál biztosítjuk a kézfertőtlenítés lehetőségét, e mellett pedig kérjük a maszk használatát is. Mivel elég nagy az intézmény alapterülete, gond nélkül betarthatóak az előírt távolságok. Végre elindulhattak különböző rendezvényeink is. A baba-mama klub mellett felnőtteknek indítunk meseterápiás foglalkozást, vendégül látjuk a tűforgatókat is, a gyermekeket pedig dráma- és bábfoglalkozásokra invitáljuk – nyilatkozta a könyvtárigazgató.

Ott jártunkkor minden, az épületbe belépő vendég szabályosan viselte a maszkot, e mellett pedig az előírásoknak megfelelően alkalmazták a kézfertőtlenítő berendezést is.