A legjobbkor jött a 200 ezres adomány

A karácsony előtti látvány halászléfőzés bevételéből, a Sóstó Csárda által felajánlott 100 ezer forintot további 100 ezer forinttal megtoldotta a KB Autoteam Kft. és ezt az összeget adták át szerdán délután ünnepélyes keretek között a Kézmű Nonprofit Kft-nek. A társaság a Bajcsy-Zsilinszky utcában működik, 66, megváltozott munkaképesséű személyt foglalkoztat. Szamos Szilvia koordinátor szerint az adomány a legjobbkor jött, mert a következő időszakra tudnak megfelelő mennyiségű anyagot vásárolni.

 

 

 

Évek óta hagyomány, hogy a Sóstó Csárda és a KB Autoteam Kft. karácsony előtti látvány halászléfőzése jótékony célokat is szolgál. Több civil- és sportszervezet, nehéz sorsú család támogatása valósulhatott meg az elmúlt időszakban.

A legutóbbi akciójuk célja az volt, hogy a létéért küzdő Kézmű Nonprofit Kft. számára nyújtsanak segítséget. Szerda délután, a Sóstó Csárda különtermében Fehér Szilvia cégvezető és Herczeg Nóra ügyvezető nyújtott át 200 ezer forintos adományt a társaság koordinátorának, Szamos Szilviának.

Mint megtudtuk: a Kézmű Nonprofit Kft. 150 telephelyet működtet az országban, ezek egyike a kiskunhalasi, amely a Bajcsy-Zsilinszky utcában található. Hatvanhat, megváltozott munkaképességű személyt foglalkozhatnak. Szamos Szilvia szerint fontos az, hogy minél több megrendelést, munkát kapjanak, mert ebből tudnak fennmaradni. Párnákat, dísztárgyakat készítenek, ezeket értékesítik. A 200 ezer forint segítségével megfelelő mennyiségű és minőségű anyagot tudnak vásárolni. A társaság termékeivel találkozhatunk majd a Gulyásfesztiválon és a Szüreti Napokon is. (További részletek a szerda esti híradóban.)


Jáger Levente
Fotók: Kovács Iván