A március a csillagászatról szól a Bibóban
Közélet

A március a csillagászatról szól a Bibóban

A napokban kezdődött és egészen március végéig tart az úgynevezett csillagászati hónap a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban. A rendezvénysorozat nyitánya egy festménykiállítás megnyitója volt.

N. Sebestyén Katalin festőművész volt a vendége a Bibó-gimnázium márciusi programsorozat megnyitójának. Ezekben a hetekben minden a csillagászatról és a végtelen kozmoszról szól az iskolában.

- Mostani kiállítás megnyitónkkal szeretnénk elindítani a márciusi programokat. A hozzánk érkező N. Sebestyén Katalin tárlata azért nagyon különleges, mert nem csak festményeket hozott magával, hanem mindegyik képhez tartozik egy tudományos leírás is, hogy a szemlélődők új ismeretanyagokat is szerezhessenek – árulta el Csorba Imre, igazgató.

Az alkotó nagyon örült a fiatalok pozitív visszajelzéseinek. Azt mondja, jó érzés, ha azt látja, ez a generáció is nyitott a tudományok felé.

- Aki végignézi mostani kiállításom, teljes képet kaphat arról, miként jönnek létre a csillagok, és olyan dolgokat is meg lehet szemlélni, amiket sem szabad szemmel, sem távcsövekkel nem lehet észlelni a mindennapokban. Hiteles forrásanyagból dolgozom, hiszen naponta 2-3 friss felvételt kapok e-mailben a NASA-tól, ezek alapján készítem el minden új festményemet. A bibós diákok nagy örömmel fogadtak, már tartottam egy mini tárlatvezetést is nekik. Büszkék lehetnek a szülők, tanárok, hogy ilyen okos, érdeklődő fiatalok vannak ebben a gimnáziumban – fejezte ki örömét az alkotó.

Mint a helyszínen megtudtuk, március 21-én lesz a csillagászati hónap legérdekesebb programja. Aznap előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, sőt ki lehet majd próbálni a gimnázium új távcsövét is.