A megye legjobb matekosai Halason
Közélet

A megye legjobb matekosai Halason

A Bács-Kiskun Megyei Matematikaverseny második fordulóját városunkban rendezték hétfőn délután. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium több termében, párhuzamosan zajlott a megméretés.

- A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány felkérésére rendezte meg iskolánk a megyei matematikaverseny második fordulóját. A 32 versenyző Kiskunhalason kívül Kiskunmajsáról és Kunfehértóról érkezett. 18 általános iskolás tanulót és 14 középiskolás diákot látunk vendégül intézményünkben ma délután. Külön büszkeség számunkra, hogy a középiskolás mezőnyben hat tekós fiatal is megmérette magát. A kilencedik évfolyamos Friebert Ferenc, Kecskés Ferenc és Vörös Adrián, a 11. osztályos Muhel Nimród és a 12. évfolyamos Frittman Detre és Pető Patrik is komoly felkészüléssel töltötte az elmúlt néhány hetet – árulta el Szabó Julianna igazgatóhelyettes.

A diákok a verseny előtt nagy izgalommal foglalták el helyeiket a tantermekben. Mint megtudtuk, a versenyzőknek az iskolai felkészülésen kívül bőven volt még feladat otthon is.

- A felkészülésem abból állt, hogy több héten keresztül egyre nehezebb és nehezebb feladatokat oldottunk meg tanárommal. Az órai felkészülés mellett sokat kellett otthon is gyakorolnom. A verseny kapcsán arra számítok, hogy ezután a sikeres felkészülés után jó eredményt fogok elérni. A matematikát azért szeretem nagyon, mert egy logikus tantárgy, mindennek van egy bizonyos megoldása, és ha esetleg nem tudok valamit, több úton is ki lehet találni a megfejtést – nyilatkozta Muhel Nimród, a házigazda iskola versenyzője.

A verseny végeredményét a feladatsorok kijavítását követően teszi majd közzé a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány.