A Te jövőd, a Te választásod (galéria)
Közélet

A Te jövőd, a Te választásod (galéria)

A továbbtanulás dilemmájában próbált segíteni a Halasi Média és Kultúra Kft. a Te jövőd, a Te választásod elnevezésű rendezvénnyel, amelyen egyetemek, vállalkozások és rendvédelmi szervek  mutatkoztak be a Bibó István Gimnázium sportcsarnokában. Stábunk találkozott olyan fiatallal, aki most döntötte el, hogy melyik karra szeretne érettségi után  felvételizni.

Elsősorban végzős diákoknak, de természetesen a továbbtanulás gondolatával foglalkozó alsóbb évfolyamosoknak szervezte meg a Halasi Média és Kultúra Kft. a Te jövőd, Te választásod elnevezésű programját. A rendezvény célja az volt, hogy a halasi és környékbeli tanulók egy helyszínen, minél több lehetőséggel, karral, felsőoktatási intézménnyel, vállalkozással ismerkedjenek meg. A Bibó István Gimnázium Horváth István Sportcsarnokában több mint 25 stand várta az érdeklődőket.  

A megjelenteket Kuris István László alpolgármester köszöntötte, aki kiemelte: Kiskunhalas számára fontos, hogy igazodjon a munkaerőpiaci igényekhez, főként a pályaválasztás előtt álló diákok érdekében. A városvezető szerint öröm, hogy ennyi felsőoktatás intézmény, vállalkozás, rendvédelmi szerv képviselteti magát az eseményen. A program során rövid prezentációkban ismerkedhettek meg az érdeklődők egy-egy szakiránnyal, a felvételi követelményektől egészen az álláslehetőségekig. Volt olyan tanuló, akinek már most sikerült felkelteni az érdeklődését a gyógyszerész kar iránt. Neki dr. Gieszinger Péter egykori sziládys diák tudott hasznos tanácsokat adni. (További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)