(►) A Vári-szakképző kezdte a szalagavatók sorát (galériával)
Közélet

(►) A Vári-szakképző kezdte a szalagavatók sorát (galériával)

A város középiskolái közül elsőként a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának szalagavatójára került sor a Kossuth utcai sportcsarnokban. Öt végzős osztály ünnepélyes szalagtűzése után a diákok bemutatták a táncaikat, amelyekre hetek óta készültek, a közös produkció pedig a bécsi keringő volt.

Teljesen megteltek a Kossuth utcai sportcsarnok lelátói a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának szalagavatóján. Az ünnepség elején a végzős osztályok vonultak be, először a 3/11/G (osztályfőnök: Petrovics Gábor), a 3/11/M (osztályfőnök: Ficsurné Bozsóki Zsuzsanna), majd a 3/11/l (osztályfőnök: Bartha József Dániel), a 3/11/L (osztályfőnök: Dora Roland), valamint a 3/11/H (osztályfőnök: Fárbásné Kiss Mária) foglalta le helyét a teremben.

Kamara Máté szavalata után Andó Klaudia (3/1/L) a végzősök gondolatait tolmácsolta. Szabó Edina igazgatónő köszöntője után az arra méltó diákoknak, Kovács Gergő Imrének, Hegedűs Bálintnak, Habaz Máténak, Bibók Benőnek, Balázs Norbert Leventének, Huszka Klaudiának, Kun Miriam Ivettnek, Moravcsik Henriknek, Kohut Alexandrának és Fekete Noéminek ő tűzte fel a szalagot.

Ezen az estén négy osztály mutatta be azokat a produkciókat, amelyeket az elmúlt hetekben tanult meg. Mindegyik táncot egy-egy saját versike vezetett fel. A szalagavató végén következett a bécsi keringő, amely az est leglátványosabb műsorszáma volt. (A táncokat a Halas Televízió Pont című ifjúsági műsoraiban láthatják.)

Fotók: Anda Péter

Videó: Csóti Gábor