Adélt köszöntöttük

Grébel Adél Ivett csodájára járnak a halasi kórház szülészeti osztályán. A kislány volt az új esztendő első babája a helyi intézményben, ebből az alkalomból köszöntötte őt és édesanyját, Károlyi Katalint Romhányi Zoltán főigazgató, Lengyel János orvosigazgató és Kellner M. Barnabásné ápolási igazgató. Katalin büszke a gyermekére, elmesélte nekünk, hogy nagyon várták már az új családtag világra jöttét.

 
 
Január elsején, nem sokkal délután fél egy után sírt fel a halasi kórház szülészetén az év első babája. Grébel Adél Ivett ötven centivel és 3700 grammosan jött a világra. Édesanyja, Károlyi Katalin és párja már nagyon várták közös gyermekük érkezését. A kislány igen népszerű az osztályon, ugyanis különleges, aranyszínű haja van, ami nagyon ritka.
A kórház nevében, egy szép gesztus keretében köszöntötték a babát és büszke kismamát az intézmény vezetői. Romhányi Zoltán főigazgató, Lengyel János orvosigazgató és Kellner M. Barnabásné ápolási igazgató adott át egy ajándékcsomagot, valamint egy emléklapot. Katalin elárulta, hogy Adél jó baba, eszik és utána jókat szunyókál.
Erről egyébként mi is meggyőződhettünk, mert sem a zajok, a beszélgetések, sem pedig a fényképező vakujának villanása nem zavarta. Az édesanyja pedig elmesélte nekünk, hogy miért is az Adél Ivett keresztneveket választották. - Közös döntés volt a párommal, tulajdonképpen már az első pillanatokban eldőlt. Az Ivettet pedig a szülők iránti tiszteletből kapta a kislányunk - mondta Katalin, akik a szerda estét már otthont tölthették. 
Adél Ivett születése óta eltelt napokban bőséges volt a gyermekáldás a halasi szülészeten. Tíz baba látta meg a napvilágot. Horváth Attila főorvos tájékoztatása szerint 2016-ban közel 600 gyermek született.
Jáger Levente