Adventi fényben a főtér
Közélet

Adventi fényben a főtér

Vasárnap délután egyszerre kapcsolódtak fel az ünnepi fények Kiskunhalas belvárosában. A zenepavilonban helyet kapó óriás adventi koszorún a református gyülekezet tagjai gyújtották meg az első gyertya fényét.

Évek óta hagyomány városunkban, hogy az adventi időszakban a főtér is ünnepi díszbe öltözik. Idén december elsejére esett advent első vasárnapja, ezt pedig egy belsőséges hangulatú rendezvénnyel, közösen ünnepelték meg a halasiak.

A helyi református gyülekezet nevében Kovács Teodóra lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait a főtéren lévő hallgatósággal.

- Ha egy szóban kellene összefoglalnom azt, mit jelent számomra idén az advent, akkor egyértelműen az elcsendesedést mondanám. Folyton rohanunk, egész évben mindenki mindig siet valahová. Ez a pár hét azonban tényleg szólhat az elcsendesedésről. És itt fontos kiemelni, hogy elcsendesedni úgy is lehet, ha körülöttünk a világ ugyanolyan zajos, mint eddig. Magunkban, odabent kell elcsendesednünk – mondta a lelkész.

A program során több, az alkalomhoz illő egyházi dal és vers is elhangzott. A leginkább várt pillanat persze most is a gyertyagyújtás volt. Édes Árpád lelkész jóvoltából lobbant fel a nagy adventi koszorún az első gyertya lángja.

A programok december hatodikán folytatódnak majd a főtéren. Aznap a Mikulás is tiszteletét teszi Halas belvárosában. Onnantól pedig egészen december 22-ig minden nap helyi fellépők és országosan ismert sztárok állnak majd közönség elé az Adventi téren.