Ady Endre utca: útfelújítás, csapadékvíz-elvezetés
Közélet

Ady Endre utca: útfelújítás, csapadékvíz-elvezetés

Töredezett burkolat, elégtelen csapadékvíz-elvezetés. A nagy forgalmat levezető Ady Endre utcára ráfér már a felújítás és a hiányzó csatornarendszer kiépítése. A hónap végén kezdődnek a munkálatok, amelyek várhatóan szeptember elejéig tartanak majd. A közlekedőktől türelmet kér az önkormányzat, amely 90 millió forintot fordít a beruházásra.

Két óvoda és egy általános iskola is van az Ady Endre utca mellett, illetve annak közelében. A közelmúltban egyirányúsított szakaszra ráfér a felújítás. A beruházás azért is indokolt, mert az említett intézmények okán jelentős forgalmat bonyolít le az utca. Farkas Dániel alpolgármester tájékoztatása szerint elkészültek a tervek, a közbeszerzési eljárás a végéhez közeledik. - A töredezett burkolat javítására kerül sor a Szász Károly utca és az Ősök tere között, közel 300 méteres szakaszon. Tizenkét merőleges várakozóhelyet alakítanak ki, illetve 210 méter hosszúságban párhuzamos parkolásra alkalmas térburkolatot raknak le a kivitelezők- tudtuk meg az alpolgármestertől.

Gondot okoz ebben az utcában az elégtelen esővíz-elvezetés is. A jövőben ezt is igyekeznek megoldani. Farkas Dániel elmondta, hogy közel 400 méternyi gerinc- és bekötővezetéket fektetnek majd le. Készül 12 tisztítóakna, 31 víznyelő is. A munkálatok várhatóan a jövő hónap elején indulnak el és a tervek szerint szeptemberig tartanak,  a beruházás 90 millió forintba kerül. A kivitelezés alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani, ami okán türelmet kérnek a közlekedőktől.