Akalimpia a központi iskolásokkal
Közélet

Akalimpia a központi iskolásokkal

1995 óta minden nyáron a önkormányzati fenntartású Balatonakalin rendezi meg nyári táborozását a Központi iskola. A szervezés és lebonyolítás nem kis feladatot ad a pedagógusoknak, de a jól sikerült programok, a lelkes táborlakó csapat könnyen feledteti a fáradtságot.

 

 


Idén közel hetven diák részvételével zajlott a program, amely az olimpiai események jegyében az AKALIMPIA 2016. nevet viselte. Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy a magyarkanizsai és martonosi testvériskolák tanulói is részt vesznek a tematikus nyári táborban, így volt ez most is. Kiemelt szerepet kaptak a sportfeladatok, de a művészeti programok is teret kaptak az érdeklődők számára.


- Büszkék vagyunk rá, hogy sok-sok éve mindig megszervezzük ezt a tábort  és ennek - hűen a Balatonhoz, egyedüli helyi intézményként - mindig Akaliban adunk helyet. Örömömre a táborozó kedv talán újra éled nálunk, ezt bizonyítja a növekvő részvételt mutató fenntartói szervezésű hittantábor, és a balatoni tábor iránti fokozódó érdeklődés is. Lényeges, hogy gyerekeink találkozhassanak azokkal az élményekkel, tapasztalatokkal, önállóságot fejlesztő helyzetekkel, amelyeket ezek az összejövetelek jelentenek.

Szívesen emlékeznek, idézik fel az előző évek megragadó emlékképeit, hasznosan építik személyiségüket. Ez a szervezés igazi csapatmunka eredménye, ahol minden kollégámnak megvan a feladata. Munkájukat ezúton is köszönöm! Külön köszönet Csorvási Zoltánnak, aki a tábori zenés hangulatot megteremtette- tudtuk meg Ormosné Bodrogi Viola táborvezetőtől.


Az egyhetes tábor programját, jó hangulatát a balatoni hatalmas vihar, a hűvösebbé vált időjárás sem törte meg. Jól sikerült a füredi hajókázás, ahol csodás arcát mutatta a „magyar tenger”. A sümegi vár megmászása, a várbemutatók, a dörgicsei számháború, akadályverseny, színes záró est gazdagította a balatonakali napokat. A szervezők a tábori átélt élményeket kiállítás keretében mutatják be tanévkezdéskor, az iskola aulájában.