Aktuális, sokakat érintő témakörök
Közélet

Aktuális, sokakat érintő témakörök

Megtartotta az idei tanév első rendezvényét a KEF, vagyis a Kiskunhalasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A szervezők ismét egy profi szakembert hívtak Halasra.

A jelenlévőket Kuris István László önkormányzati képviselő köszöntötte elsőként, majd átadta a szót az est főszereplőjének. Ezúttal Kitanics Márk igazságügyi pszichológus szakértő volt a vendég. A Dékáni Árpád Szakgimnáziumban sokakat érintő problémákról, a kábítószer veszélyeiről volt szó a prezentációban.

- Szeptember elején ismét megkezdődött az iskola, a fiatalok visszakerültek 9 hónapra az iskolapadba. Ilyenkor vannak a legnagyobb veszélynek kitéve a diákok. Akár zaklatás áldozataivá is válhatnak, de könnyen el is csábulhatnak, rossz társaságba keveredhetnek, ahol aztán kipróbálják a különféle kábítószereket. A szülőknek, pedagógusoknak közösen kell odafigyelniük az árulkodó jelekre, s ha baj van, azonnal cselekedni kell - mondta előadásában a szakember.

Mint azt Farkasné Wodring Zsuzsannától, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadójától megtudtuk, a KEF programjainak az a célja, hogy felhívják a figyelmet a kábítószer fogyasztás veszélyeire, illetve a teendőkre, hogyha már baj van.

Kitanics Márk lesz a vendége a ma este fél 8-kor kezdődő Beszéljünk róla magazinunknak is.