Alap üzemmód a Hirling József Lovasparkban (galéria)
Közélet

Alap üzemmód a Hirling József Lovasparkban (galéria)

A koronavírus miatt bevezetett intézkedések hatással vannak a Hirling József Lovaspark mindennapos működésére is. Rózsahegyi Róbert lovardavezető tájékoztatása szerint nincsenek edzések, a lovatorna foglalkozások, az iskolai lovagoltatás is bizonytalan ideig szünetel. Viszont a létesítményben tartott lovak megkapják a szükséges ellátást. 

Nem fogad látogatókat a Hirling József Lovaspark. Egy szűk létszámú csapat jár csak be a létesítménybe, hogy elvégezzék a szükséges munkálatokat a bázis területén. Rózsahegyi Róbert lovardavezető szerint felelősségteljes döntést hoztak azzal, hogy megszüntették a külső bejárást a lovaspark területére. - Úgy döntöttünk, hogy nem fogadunk látogatókat. Szünetelnek az edzések, a foglalkozások, az is bizonytalan, hogy mikor rendezhetünk versenyt. Ez az év erős lett volna a lovasbázis számára, április elején lett volna az első regionális megméretés. Folyamatos a kapcsolattartás a Magyar Lovas Szövetséggel- fogalmazott a lovardavezető.

Természetesen a bázison tartott lovak nem maradnak ellátatlanul. Egy szűk csapat foglalkozik a pacikkal. A bértartók maguk gondoskodnak erről, a Kiskunhalasi Lovasbandérium tagsága is besegít. Járatják, gondozzák az állatokat. Fazekas István válogatott lovas is rendszeresen bejár és mozgatja a négylábúit. Azt mondja, mindenkinek be kell tartani a higiéniára vonatkozó utasításokat. Ő is nagyon várja már, hogy valóban elkezdődjön a versenyszezon.