Amerikai ízek Halas központjában
Közélet

Amerikai ízek Halas központjában

Hamburgerek, különleges desszertek, ízletes sülthúsok. Így jellemezhetjük röviden a Nyárindító Főtérparty keretében városunkba érkező Food Truck Show kínálatát. Az ország több pontjáról is jöttek Kiskunhalasra gyorsételeket kínáló büféautók. A tapasztalatok szerint, hazánkban is egyre népszerűbbek az ilyen jellegű finomságok.

- Magyarországon egyelőre még nagyon gyerekcipőben jár a streetfood forradalom, de hatalmas mértékben fejlődik, bővül ez az üzletág. Az elmúlt két évben sokszorosára nőtt országszerte a food truck járművek száma, egyre többen mernek belevágni a gasztrobizniszbe. Általában nagyvárosokban szoktak ilyen találkozók lenni, ezért nekünk is új terep a kiskunhalasi főtér, de azt kell megállapítanom, hogy az emberek itt is szeretnek jókat enni, így nagy örömmel jövünk ide máskor is - mondta el kérdésünkre Szalai Dezső, vállalkozó, aki különleges hamburgereket készít.

Az érdeklődők között volt, aki azt mondta, már nagyon régóta vágyott ilyen jellegű gyorsételekre, az pedig szinte hihetetlen, hogy éppen Kiskunhalas főterén kóstolhatja meg a finomságokat először.

- Filmekben sokszor láttam már ilyen büfékocsikat, amikből hamburgert, hot-dogot és szendvicseket árulnak. Az volt a nagy álmom, hogy egyszer én is ehessek ilyen dolgokat. Sosem tudtam még eljutni nagyobb gasztrofesztiválokra, ezért hatalmas meglepetés, hogy most Halason ehetek először ilyen dolgokat. Remélem, jövőre is visszajönnek az árusok, én várni fogom őket - osztotta meg véleményét Lukács Róbert.

Nem csak a hamburgeres, szendvicsek, hanem a fagylaltok, fagyasztott joghurtok is beleférnek a street food kategóriába. Az emberek érdeklődése itt is szerteágazó.

A fogadtatás már most nagyon pozitív, így várhatóan sokan kóstolják majd meg a kézműves finomságokat az elkövetkező órákban, Kiskunhalas főterén.