Arachnofóbia ellen póksimogatás
Közélet

Arachnofóbia ellen póksimogatás

Sorban érkeztek az érdeklődő gyermekek és felnőttek a Felsővárosi Általános Iskola tornatermébe. Egy pókkiállítás látogatott városunkba, sok-sok érdekes élőlénnyel. Az állatok gazdája elmondta, miként ismerkedett meg évekkel ezelőtt ezekkel az egzotikus ízeltlábúakkal, de kiderült az is, kiknek javasolt az ilyen speciális élőlények tartása.

Egy dolog biztos: bátor gyermekekből és szülőkből nincs hiány Kiskunhalason. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ellátogattak egy olyan kiállításra, ahol olyan állatokat mutattak be, amitől a legtöbb ember inkább sikítva messzire szaladna. A legbátrabb résztvevők azt is megengedték, hogy a fejükre helyezzék a madárpókokat.

- Nem titok, én egészen ma délutánig arachnofóbiában szenvedtem. A kisfiam vett rá, hogy jöjjünk el erre a kiállításra, de bejönni is alig mertem. Aztán az állatok gazdája odalépett hozzám egy madárpókkal a kezében. Biztosan látta rajtam, mennyire rettegek, de rávett, hagy tegye a pókot a tenyerembe, majd a fejemre. Nem hittem volna, hogy valaha ilyet fogok csinálni, de utólag már úgy látom, jól döntöttem. Továbbra is félek a pókoktól, de már egészen más szemmel nézek rájuk – mesélte örömmel a kiállítás egyik látogatója.

A tárlat vezetője azt mondja, egyre többen szeretnek otthonaikban ilyen különleges állatokat tartani.

- Néhány éve egy barátom külföldre utazott, és rám hagyta a pókját. Hosszú ideig volt nálunk az állat, utána vettem még egyet, majd még egyet, mostanra pedig van egy 500 egyedből álló gyűjteményem. Még csak pár perce nyitottuk meg az ajtókat a látogatók előtt, de máris legalább öt halasi emberrel beszéltem, akik pókokat tartanak odahaza. Bárkinek lehetnek otthon madárpókjai, de arra fel kell készülni, hogy sok odafigyelésre lesz szükség – nyilatkozta Németh József pókgyűjtő.