Áramszünetek Halason
Közélet

Áramszünetek Halason

A naponta többször előforduló áramingadozások miatt bosszankodnak jó néhányan Kiskunhalason. Vannak, akik a közösségi portálokon teszi közzé panaszait, míg mások fel is hívják a szolgáltatót, és hivatalos bejelentést is tesznek a történtekről. 

Úgy tudjuk, hogy a kórházban is fennakadásokat okoznak az áramszünetek, de az online rendszerben működő ügyfélszolgálatok munkáját is megnehezítik a váratlan áramkimaradások. A panaszosok nem értik, hogy mi az oka ezeknek az áramszüneteknek, hiszen olyankor is gond van, ha nem is fúj a szél és nincs is vihar a térségben.  Megkeresésünkre a Nemzeti Közművek az alábbi tájékoztatót küldte:

- A rövid idejű áramszünetet leggyakrabban a villamoshálózatba nyúló ágak vagy a vezetékek közé szálló madarak okozzák. Ilyenkor a rendszer úgynevezett védelmi működésbe lép, amit néhány másodperces áramkimaradásként észlelnek ügyfeleink. Ezzel a védelmi működéssel ugyanakkor egy tartósabb áramszünet kerülhető el. A nyár eleji tartós esőzés miatt a hálózat közelében lévő növényzet vegetációja fokozottabb volt, a fák lombozata megnövekedett, egy széllökés hatására a faágak hozzáérnek a vezetékhez, amit rövid idejű áramszünet követhet. A Nemzeti Közművek mindent megtesz a minőségi és biztonságos áramszolgáltatás biztosítása érdekében, ezért - érzékelve a problémát- egyes területeken, így Kiskunhalason és környékén is soron kívüli gallyazást rendelt el. A munkálatok végeztével az áramkimaradások megszűnnek. Ezúton is köszönjük ügyfeleink megértését és türelmét- olvasható a közleményükben.

További részletek 19 órakor a Híradóban.