Áramszünetek lesznek
Közélet

Áramszünetek lesznek

Októberben áramszünettel járó munkálatokat tervez Halason a DÉMÁSZ. Villamoshálózat-bővítés miatt kell majd a kimaradásokra számítani. A középfeszültségű villamoshálózat bővítése több helyszínt érint a városban.

Ezt a beruházást a lakosság minőségi villamosenergia-ellátásának érdekében végzi a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, a DÉMÁSZ – áll a cég közleményében. A tájékoztatás szerint: a tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése miatt rövid időre szükséges az egyes hálózati szakaszok kikapcsolása. Októberben folytatódik a transzformátor állomás átépítése is, egyes helyszíneken pedig távműködtetésű oszlopkapcsolót építenek be az áramszolgáltató munkatársai Kiskunhalason,  a munkák itt is szükségessé teszik az időszakos feszültségmentesítést.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatójának munkatársai minden esetben igyekeznek az áramszünetek időtartamát a lehető legminimálisabb mértékre csökkenteni azért, hogy a fogyasztók a legkevesebbet érezzék a munkavégzésből. A munkálatokról a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft előzetesen tájékoztatta az önkormányzatot. A tervezett áramszünetek pontos idejéről és az érintett utcákról a www.demaszhalozat.hu oldalon, a Tervezett áramszünetek menüpont alatt lehet tájékozódni – közölte az áramszolgáltató..