Aszfaltozás előtt a Cseresznyés utca
Közélet

Aszfaltozás előtt a Cseresznyés utca

Várhatóan napokon belül már aszfaltoznak. Egy újabb lakossági kezdeményezésű útépítés valósul meg Halason. Ezúttal a Cseresznyés utca lakói fogtak össze. A beruházás költségeinek felét pedig az önkormányzat vállalta. A Sóstói lakótelepen már több hasonló beruházás is megvalósult.

A Cseresznyés utca lakói már várják, hogy elkészüljön a beruházás. Az útépítés előkészítése korábban megkezdődött, de elsőre a magasabb árak miatt nem sikerült kivitelezőt választani, így most kerülhetett sor a kivitelezésre. Ahogy az időjárás engedi, várhatóan még a héten megtörténik az aszfaltozás – tudtuk meg Tóth Pétertől a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal városfejlesztési osztályvezetőjétől, aki hozzáfűzte, hogy köszönik az utca lakóinak az összefogását, hiszen ez a beruházás is lakossági kezdeményezésre, lakossági és önkormányzati közös tehervállalással valósul meg.

A Cseresznyés utcát keresztező Sárgarigó utcában is történt beruházás, de ott csökkentett tartalommal, útalap készült. A Sóstói lakótelepen lakossági kezdeményezésre már több hasonló beruházás is történt. A tapasztalatok szerint ezek a fejlesztések nem csak az ott élők vagy arra közlekedők komfortosabb közlekedését segítik, hanem az ingatlanok értékét is növelik. A városban egyelőre nincs folyamatban hasonló, lakossági kezdeményezésű útépítés, de az úttársulatok alakítására továbbra is adott a lehetőség.

fotó: Vili Antal