Átadták a  Bernáth-rekortánt (galéria)
Közélet

Átadták a Bernáth-rekortánt (galéria)

Izgatott, sportolni vágyó diákok foglalták el szerdán kora este a Bernáth Lajos Kollégium új rekortánpályáját, amelyet a nyár folyamán alakítottak ki 27,5 millió forintos beruházás keretében. A létesítmény ünnepélyes átadása most volt, ennek apropóján, mielőtt a diákok birtokba vették volna a játékteret, gálamérkőzést játszott a kollégium csapatával az önkormányzat válogatottja. 

Szurkolástól volt hangos szerdán kora este a Bernáth Lajos Kollégium udvara. A nyár folyamán alakították ki az új rekortánpályát, amelynek hivatalos avatómérkőzését játszották délután öt órától. A Nagy Ernő vezette kollégista válogatott az önkormányzattal csapott össze. Mielőtt a kezdő sípszóra sor került volna, az intézmény igazgatója megköszönte a város segítségét és Bányai Gábor országgyűlési képviselő közbenjárását. - Évtizedek óta vártunk erre, azt hiszem a diákjaink nagy örömmel veszik birtokukba a pályát. Természetesen nemcsak a bernáthosok használhatják, tanórák keretében a Fazekas Mihály és a Felsővárosi Általános Iskola számára is nyitva áll - fogalmazott a kollégium vezetője. 

Fülöp Róbert polgármester elmondta, a ciklus elején elhatározta a városvezetés, hogy kiemelten kezeli a sportfejlesztéseket. Ehhez most 20 millió forintos belügyminisztériumi forrás érkezett, ehhez tett hozzá az önkormányzat 7,5 millió forintot. A polgármester szerint elég csak végignézni a gyerekek arcán, az öröm árulkodó és többek között ezért érdemes ilyen beruházásokat véghezvinni. A közös fotó elkészülése után megkezdődött a gálamérkőzés, ahol mind a házigazda, mind pedig a városháza csapata kitett magáért. Szép cselek, védések és gólok szórakoztatták a hálás közönséget. Bár nagyon akart az önkormányzat, a Halasmédia legyőzése után meg kellett hajolniuk a Bernáth-kollégium válogatottja előtt. A kollégisták nyertek, nemcsak a meccsen, hanem azzal is, hogy egy kiváló sportlétesítménnyel gazdagodtak. (Részletek a csütörtök esti híradóban.