Átadták a Tinódi utcát
Közélet

Átadták a Tinódi utcát

Most már sima úton lehet haladni. Elkészült a nagy forgalmú Tinódi utca felújítása. A 72 millió forintos beruházáshoz a Belügyminisztériumtól 30 millió forint vissza nem térítendő támogatás érkezett. Az utat hétfő délután adták át. Halason ebben a ciklusban összesen 7 gyűjtőút készülhet el és a lakossági kezdeményezésű útépítések is jól haladnak.

Nemrég még a munkagépek dolgoztak a halasi Tinódi utcán. Az útfelület és a padkarész is igen rossz állapotban volt, egymást érték a kátyúk, nem győzték javítani őket. Mostanra viszont jelentős változáson esett át az út és sima aszfalton gördülhetnek a járművek a 72 millió forintos beruházásnak köszönhetően. A Geo-Út Kft. kivitelezésében 702 folyóméternyi szakaszt újítottak fel. Az út melletti földpadkát is rendezték, illetve az út mentén nyílt szikkasztó árkokat alakítottak ki.

Fülöp Róbert polgármester adta át az utat. Mint mondta még a választási ciklus elején határoztak a gyűjtőutak felújításáról és a vártnál is jobban haladtak, hiszen elkészült a Bajza, a Petőfi, a Jókai és a Gárdonyi, illetve most a Tinódi utca, valamint még folyamatban van az Ady Endre utca megújítása és a Szabadkai, Szent Imre utcák rendezése. – Ráfért a törődés a Tinódi utcára és ezzel sikerült egy újabb utunkat kulturálttá tenni– fűzte hozzá a polgármester. A városvezető összegzésként elmondta, hogy eddig 8 kilométer útszakasz újult meg. A lakossági és a gyűjtőutas programok költségeinek a végösszege pedig meg fogja haladni a 600 millió forintot.

A Tinódi utcai beruházás az egész várost szolgálja, de az adott körzetnek is sokat jelent. - Az eredeti tervek szerint később következett volna a Tinódi utca, de a rossz állapota miatt örülünk, hogy sikerült előre venni. – mondta Kuris István László a körzet önkormányzati képviselője. Ebbe a körzetbe tartozik a Petőfi utca is, így jól haladtunk az útfelújításokkal és szépen alakulnak a lakossági útépítéseink is – fűzte hozzá a képviselő, aki egyedül csak azt sajnálja, hogy a Tinódi utca felszedett aszfaltjából nem tudták a kisebb becsatlakozó utakon javítani, ezt az aszfaltfelszedés technológiája nem tette lehetővé. A megújult Tinódi utca nagyobb sebességre csábítja a közlekedőket, de azt kérik mindenkitől, hogy tartsa be az előírt sebességhatárt, ami a Tinódi utcán is 50 kilométer/óra.