Átképzik a munkanélkülieket

A tavalyi év végén sok halasi és környékbeli munkanélküli ült iskolapadba, hogy egy új képesítést szerezzen. A munkaügyi központnál jelenleg öt olyan tanfolyam is fut, amit regisztrált munkanélkülieknek szerveztek.

 

Tavaly december elején indult el a targoncavezető, a hulladékgyűjtő és szállító tanfolyam, de van kulcskompetencia fejlesztés, tisztítástechnológia, valamint zöldterületi kisgép üzemeltető képzés is. Januárban pedig elindul a konyhai kisegítő oktatás is – tudtuk meg Molnár Ferenctől a Halasi Városgazda Zrt. vezérigazgatójától.

targonca03

A targoncavezető képzés résztvevői már a közelgő vizsgára gyakorolnak. A résztvevők közül van, aki teljesen más szakterületről érkezet, ilyen Tóth Szabolcs is. Mint mondta: ha erre van kereslet, próbál egy másik szakmában elhelyezkedni.

targonca02

A tanfolyam és a vizsgák után elismert végzettséget kapnak a résztvevők. Aki még érdeklődik a képzések iránt, az a Munkaügyi Központnál kérhet információt. Azt kérik, hogy azok az álláskeresők, akik ki lettek értesítve éljenek a lehetőséggel, hiszen az új végzettséggel új esélyt kaphatnak az elhelyezkedésre. A képzéseket a munkaerőpiaci igényekhez igazították, előzőleg felmérték a vállalkozások körében, hogy a térségben milyen szakemberekre lenne szükség.

Szöveg-fotó: Fehér Erika