Augusztus 20. – útlezárás lesz Halason
Közélet

Augusztus 20. – útlezárás lesz Halason

Halason javában tartanak az augusztus 20-i ünnepség előkészületei. A délelőtti programok helyszíne a Végh-kúria, a délutáni, esti koncerteké és a tűzijátéké a Bethlen Gábor tér. A nagyszabású rendezvény miatt útlezárások lesznek a főtérnél.

Augusztus 20-án, kedden 10 órakor vonják fel a nemzeti lobogót az Országzászló emlékműnél. Délelőtt a Végh-kúriában lesz cipósütés, ökumenikus kenyéráldás és egy különleges mesés, zenés népi játék. A délutáni, esti események helyszíne idén Halas főtere. Emiatt útlezárások lesznek a központban. 19-én, hétfőn reggeltől 21-én délig van engedély a belváros útjainak lezárására. Ez érinti a Táncsics és a Városháza utcát, valamint a Bethlen Gábor teret. Jó tudni, hogy a lezárások miatt nem lehet behajtani az elektromos töltőállomáshoz sem. A szervező Halasi Média és Kultúra Kft. kéri az érintett utcák lakóit, hogy ez idő alatt máshol gondoskodjanak járműveik parolásáról, illetve az itt működő üzleteknek, vállalkozásoknak is számolniuk kell az útlezárással. 

20-án a főtéren a gyermekjátékok már délután 2 órától elkezdődnek és kinyitnak a vendéglátósok is.  A koncertek sorát háromnegyed 4-kor a Brandy zenekar nyitja, majd a Tremolo és a Légy a kaktuszban gondoskodik a zenéről.

 Kedden 20 órától a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tart bemutatót. A tűzijáték 21 órakor kezdődik. Majd fél 10-től Péterfy Borikék lépnek színpadra. A programot a T-band koncertje zárja.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tűzijáték idejére gondoskodjanak kutyáik és macskáik biztonságáról, hogy a házikedvencek ne szökjenek meg a tűzijátékkal járó hang és fényhatások miatt. Hatalmas tömeg várható a főtérre, aki gépjárművel érkezik a programokra annak célszerű a környékbeli nagy parkolókat igénybe venni. Meg lehet állni például a Kossuth utcai, az Eötvös utcai, a piacnál lévő és a Semmelweis téri parkolókban, de akár a Bibó gimnázium előtti, Szász Károly utcai parkolóban is. Pár perc sétával be lehet érni a főtérre és így elkerülhető a tumultus.