Az összefogás szép példája Kelebián
Közélet

Az összefogás szép példája Kelebián

Szív alakú kupakgyűjtőt helyezett ki a kelebiai templom mellé a KÖSSZ - Kelebiai Ökumenikus Szeretetszövetség Egyesület. Két és fél hete került ki a szív alakú gyűjtő a falu főterére és vasárnap este ürítették először. Az egyesület tagjai bíznak abban, hogy összefog a település lakossága és hamarosan ismét megtelik a kupakgyűjtő.

A KÖSSZ - Kelebiai Ökumenikus Szeretetszövetség Egyesület aktív közösségi összefogásra kérte a településen élőket. A környezetvédelmi szempontok mellett a segíteni akarás vezérelte a szervezőket, amikor felvették a kapcsolatot a helyi iskolával. Az összegyűjtött kupakok árát ugyanis az intézmény által megnevezett, nehéz sorsú tanuló kapja meg.

Az összefogásnak köszönhetően egy gyermek már biztosan kap támogatást. Most a kelebiaikon és környékben élőkön múlik, hogy ki lesz a második. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy az ásványvizes és üdítős palackok kupakjait ne a kukába dobják, hozzák el inkább a település főterére és tegyék bele a gyűjtőbe, így segítve a fiatalokat.


Fotók: Taupertné Janosütz Julianna