Babaklub EFI előadásokkal
Közélet

Babaklub EFI előadásokkal

Hétről-hétre sok kisgyermek és szülő gyűlik össze a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. Ott működik ugyanis a Kerekerdő Baba-mama Klub, ahol minden szerdán valami újdonsággal találkozhatnak a résztvevők. Ezentúl tovább színesedik a tematika a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak jóvoltából.

Mint Csabankó Kittitől, a klub ötletgazdájától megtudtuk, a visszajelzések eddig nagyon pozitívak a szülők részéről, az új foglalkozásokkal pedig szeretnének még több gyermeket, anyukát és apukát bevonzani.

- Ősz óta működik klubunk és örömmel mondhatom, hogy minden héten szép számmal látogatnak el hozzánk résztvevők. Célunk az, hogy az anyukák, apukák, nagyszülők is kimozduljanak otthonról, társaságban legyenek, e mellett pedig a babák is megszokják a társaságot. Igyekszünk csupa olyan témát keresni, ami sokakat érint, ezáltal tapasztalatcserére is lehetőség nyílik – tudtuk meg a klubvezetőtől.

A szülők szerint rengeteg dolgot lehet elsajátítani egy-egy foglalkozás alkalmával a szakemberektől vagy a többi anyukával, apukával való beszélgetések során.

- Nagyon szeretünk a babaklubba járni, mivel a férjemmel nem vagyunk halasiak, de már két éve itt élünk, s itt nagyon sok anyukával sikerült összebarátkoznunk. A kislányunk is egyre nyitottabbá válik, amióta ide járunk, már oda mer menni másokhoz is. Az is megnyugvást ad, ha a többi szülővel meg tudom beszélni, hogy náluk miként zajlanak a mindennapok. Az evés, alvás, a mozgásfejlődés mind-mind szóba került már – árulta el Mócza-Ádám Dorina.

Ettől a héttől a Halasi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai is aktív részesei lesznek a babaklub programjainak. Meghatározott időközönként szakembereket hívnak, akik előadásokat tartanak. A klubhoz bármelyik szerdán ingyenesen lehet csatlakozni. Az elkövetkező időszakban is több érdekes téma várja majd a halasiakat.