Bagolyles Halas központjában
Közélet

Bagolyles Halas központjában

Meg lehetett lesni az év madarát. Ezen a télen is több bagoly tanyázik Halas központjában, a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület pedig idén is bagolymegfigyelésre hívta az érdeklődőket. Pénteken sötétedéskor sokan voltak kíváncsiak arra, hogyan indulnak vadászni a „halasi baglyok”.

Kicsi gyerekek és az idősebb generációk tagjai is kíváncsiak voltak a Mátyás tér mögötti játszótérnél található fákon tanyázó bagolycsapatra. A Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület tagjai sok érdekes információt is megosztottak az érdeklődőkkel, még távcső is rendelkezésre állt az alaposabb megfigyeléshez.

A tájékoztatás a célunk, illetve az, hogy felhívjuk a figyelmet a természet csodáira és védelmére – mondta Greguss Viktor egyesületi elnök. A program során Kiss Tamás madarász segítségével a bagolyköpetet is átvizsgálták a résztvevők és az apró csontokból kiderült, hogy mi volt a baglyok vacsorája. A megfigyelés legjobban várt pillanata viszont az volt, amikor a felébredő madarak felszálltak, hogy vadászni induljanak.

(További részletek a Halas tv híradójában a jövő héten.)