(►) Baranyi Miklós: 41 év mozdonyon
Közélet

(►) Baranyi Miklós: 41 év mozdonyon

Megható és rendhagyó búcsúztatóra gyűltek össze tegnap a halasi mozdonyvezetők és az állomás dolgozói. Baranyi Miklós masiniszta 41 év szolgálat után nyugállományba vonult, az utolsó munkanapja végén, a Kelebiáról érkező vonatot a kollégái fogadták, stílszerűen a mozdonyokban használt sebességmérő szalagot a szerelvény szakította át. 

Baranyi Miklós, vagy ahogy a kollégái nevezték Miki december 20-án utoljára ment szolgálatba. A mozdonyvezető 1977. június 20-án kezdett a vasútnál és több százezer kilométert tett meg a vezetőállásban. Csütörtökön, a Kelebiáról induló 7911-es szerelvény továbbítása volt az utolsó feladata. Munkatársai már hetek óta készültek arra, hogy emlékezetessé tegyék Miklós számára ezt a napot. Akit lehetett, mozgosítottak, már Kelebián az induláskor is külön üdvözlőszöveget kapott, amelyet a hangosbemondó kürtölt világgá. Közben a halasi állomáson is összejöttek a kollégák. Stílszerűen egy sebességmérő szalagot feszítettek ki, amelyet aztán a 19.23 órakor megérkező szerelvény szakított át. 

"Baranyi Miklós a MÁV-Start Zrt-nél az utolsó vonatát vezeti, és 41 év szolgálati idő, balesetmentes közlekedés, az Önök biztonságát mindig szem előtt tartó vezetés után, a holnapi naptól jól megérdemelt pihenésre vonul."

- Kedves utasaink!  Értesítjük Önöket, hogy a Budapest Keleti pályaudvarra közlekedő személyszállító vonatot Baranyi Miklós mozdonyvezető továbbította Kiskunhalasig. Baranyi Miklós a MÁV-Start Zrt-nél az utolsó vonatát vezette, és 41 év szolgálati idő, balesetmentes közlekedés, az Önök biztonságát mindig szem előtt tartó vezetés után, a holnapi naptól jól megérdemelt pihenésre vonul. Kívánunk neki hosszú, boldog nyugdíjas éveket! - hangzott el a köszöntő. Érdekesség, hogy tőle Nagy Zoltán vette át a szolgálatot, aki a jövő héten vonul nyugállományba. Baranyi Miklós meghatódva fogadta a köszöntést és  különleges megemlékezést. - Most nagyon megleptetek, köszönöm, nagyon jól esik nekem - fogalmazott.