Beindult a tanszervásárlási roham
Közélet

Beindult a tanszervásárlási roham

Bár még javában tart a nyári szünet, a diákok és szüleik már elkezdtek készülni a 2019-2020-as tanév kezdetére. Már a papírboltokban is egyre nagyobb a forgalom, sokan kész listákkal érkeznek az üzletekbe. Érdekesség, hogy napjainkban már nem csak a füzeteket és tolltartókat kell beszerezni az új tanévre. Sokan a család műszaki eszközeit is fejlesztik, modernizálják szeptember elsejére.

A hét elejétől felélénkült a forgalom a kiskunhalasi papírboltokban. Szülők, valamint általános- és középiskolás diákok adják egymásnak a kilincset reggeltől estig. Mindenki a legszebb, legjobb minőségű tanszereket szeretné megvásárolni az iskolakezdésre.

- Régebben az volt a tapasztalat, hogy a szülők igyekeztek a nyári szünet legvégéig várni a vásárlással, sőt sokan szeptemberben, az iskola megkezdése után vették csak meg a szükséges eszközöket. Ez most egyáltalán nem így van, e héttől folyamatosan jönnek, érdeklődnek és vásárolnak a gyerekek és szüleik. Idén nincs kimondott trendi figura vagy márka, azt vettük észre, hogy a diákok a minél csillogóbb, színesebb füzeteket, tolltartókat, borítókat, táskákat keresik – számolt be a részletekről Ászityné Csesznegi Beatrix üzletvezető.

Ott jártunkkor Bencze Gabriella három gyermekével érkezett beszerezni a legszükségesebb iskolaszereket. Azt mondja, évről-évre egyre nagyobb összeget kell a kasszáknál hagynia.

- Igyekszünk odafigyelni a minőségre, hiszen nem mindegy, hogy mit használnak egy tanéven keresztül a gyerekek. Úgy számoltam, most első körben nagyjából hatvanezer forintunkba kerül majd a bevásárlás. Megnézzük a teljes kínálatot, de végül mindig azt vesszük meg, ami a gyerekeknek legjobban tetszik – árulta el az édesanya.

A papírboltok mellett a műszaki üzletek forgalma is megnőtt az iskola közeledtével. Sokan vannak ugyanis, akik az új tanévre új elektronikai eszközöket is vásárolnak a diákoknak.

- A fiataloknak tabletre, laptopra van szükségük az iskolai feladatok elvégzéséhez. E mellett olvasólámpákból is sok fogyott ezekben a napokban. Szempont, hogy ezek a világítások minél kevesebbet fogyasszanak, éppen ezért ma már mindenki a led izzókat keresi. A felsőoktatásba kerülő diákoknak be kell rendezniük az albérletüket, így keresik nálunk a mikrohullámú sütőket, porszívókat, televíziókat, villanyrezsókat is – mondta Krausz Zoltán vállalkozó.

Bár már sokan vásárolnak a tanévkezdésre a boltokban, az igazi rohamra a vakáció utolsó napjaiban számítanak a kereskedők.