Bontják a buszpályaudvart
Közélet

Bontják a buszpályaudvart

Ahogy ígérték, január 11-én elkezdődött az új halasi buszpályaudvar kivitelezése. A Modinvest Kft. lekerítette a munkaterületet és életbe léptek a beruházással járó forgalmirend-változások. A 60 éves épület bontása Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Halas polgármestere, alpolgármesterei jelenlétében kezdődött. Az új buszpályaudvar az Európai Unió és Magyarország Kormánya segítségével, 500 millió forintból valósul meg.

Elkezdődött a régóta várt beruházás. Modern buszpályaudvar váltja fel a mintegy 60 éves elavulttá vált állomást Halas központjában. – Már ideje annak, hogy egy új beruházással megszépítsük ezt a részét is a városnak. Örülök, hogy el tudjuk búcsúztatnia a korszerűtlenné vált épületet és egy újat kialakítani - mondta Fülöp Róbert polgármester a kivitelezés megkezdésekor.

A munkálatok első lépéseként a pályaudvar régi épületét bontják le. Ennek első mozzanatát Bányai Gábor országgyűlési képviselő tette meg egy markológép segítségével, ő bontotta meg a tetőt. A politikus tájékoztatása szerint: ez a beruházás nem csak Halasnak, hanem az egész térségnek fontos, hiszen nap, mint nap ezrek járnak be a városba, az iskolákba, a kórházba, ügyeket intézni és remélhetőleg majd a fürdőbe.

A kivitelezést végző Modinvest Kft. ügyvezetője Németh Miklós közlése szerint a munkaterületet lekerítették és várhatóan pár hetet vesz igénybe a régi épület bontása. A kivitelezés forgalmirend-változással jár, mindenkit arra kérnek, hogy tartsa be az új szabályokat, figyelje a közlekedési jelzéseket. Az építkezés ideje alatt a Semmelveis téren működik a Volánbusz ideiglenes pályaudvara, a helyi járatok a Magyar utcában állnak meg.

A TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00013 „Komplex közlekedésfejlesztési intézkedések Kiskunhalason” projekt az Európai Unió és Magyarország Kormánya segítségével valósul meg. A beruházás összköltsége 500 millió forint.