Boszorkányok és varázslók Kunfehértón
Közélet

Boszorkányok és varázslók Kunfehértón

A Bibó-gimnázium után a dékánis diákok is megtartották nyárzáró, tanévköszöntő gólyatáborukat. A hagyományoknak megfelelően, Kunfehértón gyűltek össze a résztvevők. A szervezők szó szerint varázslatos tematikát álmodtak meg az idei rendezvénynek.

A Dékáni-szakgimnázium végzősei a Harry Potter filmek világát hívták segítségül az idei tábor főbb feladatainak és látványvilágának kiválasztásakor. A gólyáknak varázslótanoncokként kellett érkezniük a fehértói tábor területére.

- Hozzám nagyon közel állnak a Potter-filmek. Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer benne lehetek a könyvek, filmek világában. Most, a tábornak köszönhetően ez megvalósult. Varázslópálcát készítettünk, mágusruhát húztunk, Harry Potter filmzenére táncoltunk. Azt gondoltam, hogy a végzősök sokkal gonoszabb feladatokat adnak majd nekünk. Bevallom, féltem is picit a tábortól, de most már látom, hogy remek minden. Szeretni fogom az osztálytársaimat, remek csapat leszünk – árulta el Bianka, az egyik kilencedikes gólya.

A végzősök is nagyon készültek a táborra, de jól tudják, a nyári lazítás után sok feladatuk lesz a szeptember 2-án induló tanév során.

- Fura érzés, hogy mi vagyunk most a legidősebb diákok az iskolában. A táborban a kicsik mindent megcsinálnak, amit kérünk, jó kis „utánpótlás” lesz belőlük. Nekünk hamarosan jön a szalagavató, utána meg az érettségi. Kemény tanév lesz, de bízom benne, hogy sikerrel veszünk majd minden akadályt – mondta Horváth Petra, végzős diák.