Család, munka, mértékletesség (galériával)
Közélet

Család, munka, mértékletesség (galériával)

A 90 éves Halász Sándor szerint ezek a dolgok kellenek ahhoz, hogy valaki hozzá hasonlóan ilyen szép életkort tudhasson magáénak. A nyugdíjas férfit a családtagok mellett Kiskunhalas polgármestere is köszöntötte a jeles születésnap alkalmából.

Halász Sándor több mint harminc évig volt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedési Osztályának vezetője. Örömmel tölti el, hogy olyan hivatást választott, amit aztán egészen nyugdíjas koráig örömmel végzett. Sándor bácsi szerint szerencsésnek mondhatta magát élete során, hiszen mindene megvolt, amire vágyott.

- A boldogsághoz véleményem szerint elsősorban egy olyan családra van szüksége az embernek, akikre mindig mindenben számíthat, akikre bármikor, bármilyen ügyben tud támaszkodni. Másodszor elengedhetetlen egy megfelelő munkahely, ahol olyan dolgozói kollektíva veszi körül az embert, akikkel öröm együtt dolgozni nap, mint nap. Harmadszor pedig mindig szem előtt kell tartani a mértékletességet. Egy-egy ünnepi alkalomtól eltekintve én például soha nem iszom alkoholt, maximum a születésnapokkor koccintok egy-egy pohárkával, az illendőség kedvéért – árulta el véleményét a születésnapos.

Halász Sándor feleségét és két fiát is elveszítette már, azonban hét éve boldog kapcsolatban él élettársával, Ilonával. Amikor csak tehetik, kilátogatnak a hölgy kisszállási házához, rokonokat látogatnak, sokat főznek, e mellett pedig a legtöbb idejüket olvasással töltik el. Saját bevallásuk szerint keveset nézik a tévét és egyáltalán nem politizálnak.

Hozzászólás (0)