Csontok, flakonok, kanalak
Közélet

Csontok, flakonok, kanalak

Döbbenetes mennyiségű hulladék miatt dugult el a Hunyadi utcán a szennyvízcsatorna egy szakasza. A környéken élők hívták ki a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. szakembereit azt követően, hogy a csatorna fedőlapjai alól szivárgott a víz az úttestre.

A problémát az okozta, hogy hulladék tömítette el a csatornaszakaszt. A takarítás során nagymennyiségű lakossági szemét került elő a csatornából. Állati eredetű csontok, műanyag flakonok, rongyok, fém kanalak torlaszolták el a víz útját. A mellékelt képen csak a hulladék egy kisebb kupaca látható, több órán át tartott a teljes szakasz kitakarítása.

Szilágyi Zsolt a szolgáltató cég ágazatvezetője azt kéri a lakosságtól, hogy ne dobáljanak szemetet a szennyvízcsatornába. A zárt rendszer ellenére a szennyvízkezelő telepen több szűrőn kell átengedni a szennyvizet, hogy a sok hulladékot ki tudják szűrni. A pelenkák, törlőkendők okozzák a legtöbb gondot, ezek ugyanis rátekerednek az átemelő szivattyúkra és tönkreteszik, leégetik a berendezéseket. A folyamatos tisztítás, javítás több millió forintba kerül, miközben ezt a pénzt más, hasznos felújításra lehetne költeni.