Cum Gratia-díj Rózsa néninek (galéria)
Közélet

Cum Gratia-díj Rózsa néninek (galéria)

Az Öregdiákok Halasi Egyesülete minden év novemberében átadja a Cum Gratia díjat, ezzel köszönvén meg a pedagógusoknak az akár hosszú évtizedeken át tartó, odaadó munkájukat. 2017-ben Vorák Józsefné, sokak közkedvelt Rózsa nénije kapta a kitüntetést.

Kedden este a Martonosi Pál Városi Könyvtárban tartották meg az idei Cum Gratia díjátadót. Az esemény elején Kovács Sándor, a díjat alapító egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, büszke arra, hogy vannak még olyan pedagógusok, akik őszinte, igaz értékeket képviselnek a mai napig.

A díjat 2014 óta adják át, így az idei díjazott, sorrendben már a negyedik kitüntetett pedagógus. Rózsa néni 1925-ben született, a tanári pályát pedig, saját bevallása szerint nem önszántából választotta, de utólag visszatekintve hálát ad a sorsnak, hogy ezt a hivatást végezhette egész életében.

- Édesanyám és édesapám is pedagógus volt, így nem lehetett kérdés, hogy én is ezt kell, hogy tanuljam. Először tanyasi iskolákban tanítottam, hat éven keresztül, majd bekerültem Kiskunhalasra, ahol az Alsóvárosi-iskolában töltöttem el több, mint 30 évet, majd az ÁMK-ban is tanítottam. A mai napig imádom az összes volt tanítványomat, s büszke vagyok arra, hogy még azokkal is meg tudtam kedveltetni a számtant, akik amúgy nem szerették a reál tárgyakat - mesélte el kérdésünkre a díjazott.

Az ünnepi műsorban az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai működtek közre több dallal, valamint az este során elhangzott egy költemény is. A díjátadóról további részleteket láthatnak az érdeklődők a Halas TV szerda esti Híradójában.

Hozzászólás (0)