Defibrillátort nyerhet a halasi járás
Közélet

Defibrillátort nyerhet a halasi járás

A közösségi összefogás erejére lesz szükség annál az akciónál, amelyet az FBH-NP Nonprofit Kft. és a Kunság-Halas Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hirdetett meg. Két héten át lehet gyűjteni az üvegeket, ha meglesz a kellő mennyiség, akkor a halasi járás egy automata életmentő készüléket kap majd.

Életmentő üveg. Ezzel a címmel hirdettek meg akciót a halasi járásban. Városunkon kívül Harkakötöny, Kunfehértó, Pirtó és Zsana csatlakozott a kezdeményezéshez. A Semmelweis téri gyűjtőponton megtartott sajtótájékoztatón Versegi László, a Kunság-Halas Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy két héten át lehet az üvegeket a városi szelektív gyűjtőszigetekre, valamint három alkalmi helyszínen elhelyezni. A cél az, hogy 200 tonnányi összegyűljön, mert akkor a járás egy automata újraélesztő készüléket kap.

Települési összefogás a járásban

Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere hozzátette, az akciónak dupla haszna van. Egyrészt mindenki megszabadulhat az otthonában összegyűlt, felesleges hulladéktól, másrészt viszont ezzel komoly hasznot hajt a járásnak. A városvezető azt mondta, a defibrillátort a tervek szerint a halasi buszállomáson helyezik majd el. A gyűjtés ma kezdődött.

Az első órákban Aradszky Lászlóné képviselő, valamint a Felsővárosi Általános Iskola nevében, a diákönkormányzat, Agócs Lili (címképünkön) „avatta fel” a Semmelweis téri gyűjtőpontot. A szelektív szigetek, a Semmelweis tér mellett Kiskunhalason a Szabadkai úti boltnál, valamint a Vörösmarty és a Kölcsey út sarkán lehet megszabadulni a hulladéktól május 29-ig. Hasonló helyszíneket alakítottak ki az akcióban résztvevő településeken is.

Hozzászólás (0)