Dolgos vállalkozói összefogás a halasi kórházért
Közélet

Dolgos vállalkozói összefogás a halasi kórházért

Több vállalkozás fogott össze annak érdekében, hogy a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTI Oktatókorháza területén, a fertőző osztály földszinti részén egy sürgősségi betegellátó osztályt alakítsanak ki. A rendkívüli gyorsaságot és szakértelmet kívánó beruházás időre elkészül - számolt be erről közösségi oldalán Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

Újabb példás összefogás történt a halasi kórház érdekében. A múlt hét folyamán a Modinvest Kft. brigádjai dolgoztak a fertőző osztály előtti szakaszon, ahol egy bevezető út épült és készülőben van a mentőautó-fertőtlenítő is. Közben építkezés kezdődött az épület fölszintjén is, a beruházás részleteiről Bányai Gábor országgyűlési képviselő számolt be a közösségi oldalán. 

- A rendkívüli vészhelyzet kihirdetése óta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban számtalan olyan átalakítást kellett és még kell is végrehajtani, mely a fokozott beteg és dolgozói biztonságot szolgálja, hogy a koronavírus megfertőződéssel beszállított gyanús esetek, az esetleges fertőzöttek teljesen el legyenek különítve a kórház zavartalan működése érdekében.

A rendkívüli megoldások és áttervezések, rendkívüli gyorsaságot is megköveteltek és követelnek, de szerencsére Kiskunhalason számos olyan vállalkozás van, aki ezekben a nehéz időkben segítő kezet, anyagi támogatást és a munkáját adja.

A fertőző osztály épületének földszinti szekciójában öt vizsgálóból álló légúti SBO kialakítása kezdődött meg a mai napon, amely a Covid19 fertőzéssel gyanús esetek kivizsgálását hivatott kiszolgálni, továbbá kialakításra került egy elkülönített műtő részleg, a dolgozóknak egy pihenő részleg és kialakításra kerül egy gyors-teszt labor is.

A rendkívüli gyorsaságú beruházásnak már a holnapi napra kész is kell lennie, a működést így már április első napjain meg kell kezdenie az elkülönített szakrendelőknek. Ez az intézkedés biztosítja, hogy a kórház központi épületében dolgozók és bent lévő betegek, illetve a Covid19 gyanús esetek teljesen el legyenek különítve egymástól.

A gyors kivitelezésében több halasi vállalkozó és a helyi cigányságból is több önkéntes, a hétvégéjüket is feláldozva veszik ki a részüket. A kivitelezést a Házmester Kft., a Fliesenbau Kft, Kis Tibor, Fekete János és munkatársaik, valamint a büntetés-végrehajtás és a kórház műszaki csapata vállalták. Szűcs Csaba Kiskunhalas város alpolgármestere pedig saját költségén felvállalta 15 darab oxigéntartály tartó szerkezetének sürgősségi legyártatását. Az utóbbi napokban e példás összefogás egyre csak erősödött és tovább is erősödik, így további vállalkozói felajánlások is érkeztek a kórház vezetéséhez.

Köszönjük az egészségügyben dolgozók fáradhatatlan munkáját! Kitartást és sok erőt kívánunk nekik! Köszönjük továbbá mindazon vállalkozók és magánemberek segítségét, akik munkájukkal, anyagi erőforrásokkal, eszközökkel segítik a védekezési munkákat -írta a képviselő.

Fotó: Szilágyi Pál Ferenc