Döme Gábor mesélt a Forrás-Új Tükör Klubban (galéria)
Közélet

Döme Gábor mesélt a Forrás-Új Tükör Klubban (galéria)

Közel másfél órán át mesélt sikereiről, kudarcairól, az életéről, a vállalkozásáról és a családjáról Döme Gábor. A kiskunhalasi sporthorgász februárban világbajnoki címet nyert a magyar válogatottal, ennek apropóján volt a Forrás-Új Tükör Klub vendége. A méltán népszerű személyiség kendőzetlenül válaszolt beszélgetőtársa, Jáger Levente kérdéseire.

-  Nekem 4 rossz évem volt, hogy edződjek, de ez alatt többet tanultam, tapasztaltam, mint 20 év alatt. Bíztam magamban, hittem magamban, és nem másokban kerestem a hibát. És végül a kitartás, a szorgalmas munka – talán nem túlzás, ha ezt mondom – oda juttatott, ahol a méltó helyem van! Tudom, hogy ritkán lehet a sikeres emberektől ilyen önvallomást olvasni, mert mindenki csak a sikerre, pompára kíváncsi, és nem is sejtik, hogy milyen rögös volt az oda vezető út- Döme Gábor önvallomása volt a mottója a Forrás-Új Tükör Klub kedd esti előadásának. A világbajnok sporthorgász beszélgetőtársa Jáger Levente volt.

Gábor a tőle megszokott nyíltsággal válaszolt a kérdésekre és mesélt az életéről. Kiderült, hogy már 14 éves korában elhatározta, ő bizony sporthorgász lesz. Ennek rendelt alá mindent és lépésenként meg is valósította álmát, célját. Elmondta, hogy voltak ezen az úton bizony buktatók is, de szülei is melléálltak. Sokat segített neki Andrea, aki az elmúlt lassan negyed százada társa, négy éve pedig a felesége és két gyönyörű gyermekkel ajándékozta meg őt. A kiváló sporthorgász felidézte a Dél-Afrikában rendezett világbajnokság legemlékezetesebb pillanatait is. Döme Gábor a közel másfél órás beszélgetés végén elmondott egy történetet, amely arról szólt, hogy bizony egy lelkes amatőr is képes lehet győzelemre, ezt saját bőrén tapasztalta meg egy velencei tavi versenyen. További részletek a szerdai Halasi Tükörben és a Napi Mozaikban.

Fotó: Anda Péter