Donát jó tanuló, jó sportoló
Közélet

Donát jó tanuló, jó sportoló

A napokban kapott értesítést Jerémiás Donát az Emberi Erőforrások Minisztériumától, amelyben értesítették arról, hogy a „Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017" címet elnyerte. A Szilády Áron Református Gimnázium tanulója a tavalyi év kiváló tanulmányi és sport eredményei miatt érdemelte ki, már nem először ezt a rangos címet.


"Örömmel értesítem, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, a „Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017" cím elnyerésére benyújtott pályázata a feltételeknek megfelelt, és Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr, az Értékelő Bizottság által felterjesztett javaslat alapján érdemesnek találta Önt az elismerésre." Így szólt az e-mail, amelyet a napokban kapott meg Jerémiás Donát, aki természetesen nagy örömmel vette az üzenetet.

"Nem ez volt az első „Magyarország jó tanulója – jó sportolója" cím az életemben, de persze nagyon örültem ennek is, mint ahogy a két évvel ezelőtti elismerésnek is. Nem ilyen címekre figyel az ember évközben hiszen, amikor 400 gátat futok, akkor arra koncentrálok minden idegszálammal, amikor pedig a Szilády padsoraiban dolgozatot írok, akkor arra. Igazából mindent teljes odaadással teszek, legyen az tanulás vagy éppen sport. Nekem ez így természetes. A tanulás azonban most pár lépés előnyt élvez néhány évig az életemben, mert tizenegyedikes lévén a továbbtanulás érdekének rendelek alá mindent, persze azért sportolok is, de időben kevesebbet fordítok rá" - mondta hírportálunknak Jerémiás Donát.