Egészségtábor a Magyar utcai oviban
Közélet

Egészségtábor a Magyar utcai oviban

Sokféle tábor működik Halason ezekben a hetekben. A Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda az egészséget középpontba állító életmódtábort szervezett. Itt sportos programok, egészséges ételek, játékos formában tartott előadások tanították a helyes életmódra a gyerekeket. Például egy dietetikus is járt náluk egy különleges mesével, melyben még a cipó is teljes kiőrlésű és magokkal szórt. A tervek szerint augusztusban jön a folytatás.

Az EFI munkatársai kitalálták, a kórház vezetése támogatta őket és a szülők is örültek a kezdeményezésnek. A Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda az egészséges életmódot középpontba állító tábort szervezett gyerekek számára többféle programmal.

Bozorádi Tímea és Kohiné Szili Ildikó az EFI munkatársai állították össze a programot és felügyelték a gyerekeket. Délelőtt főként sportos, aktív foglalkozások várták a táborozókat, délután elsősorban a mentális egészségre helyezték a hangsúlyt.

A kórház melletti Magyar utcai óvoda épülete lett az egészségtábor bázisa. Itt bőven volt játék, az udvart is jól ki tudták használni. Több korosztály is részt vett a táborban – most elsősorban a kórházi dolgozók gyermekei - így a nagyobbak tudtak segíteni a kicsiknek, de a tábornak voltak közösségi munkát végző diák segítői is. A gyerekek úgy érezték gyorsan elszalad ez a hét, de a tervek szerint augusztusban ismét tartanak majd egy egészségtábort.