Elbúcsúztak a szeretett igazgatótól
Közélet

Elbúcsúztak a szeretett igazgatótól

Sorra érkeztek a gyászolók, ritkán vesznek részt ilyen sokan egy szertartáson. Ez is mutatta, milyen szeretett volt az a személy, akit most utolsó útjára kísértek. A katolikus temetőben péntek délután polgári szertartással vettek végső búcsút Juhászné Czinkóczi Évától, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatónőjétől, akit Halas önkormányzata és a Kiskőrösi Tankerület saját halottjának tekint.

A január elsején súlyos betegségben elhunyt Juhászné Czinkóczi Éva ravatala mellett kollégái álltak díszőrséget. Családtagjai, rokonai, barátai, munkatársai, a diákok, az ismerősei és a tisztelői főhajtással, koszorúkkal, egy-egy szál fehér rózsával, arcukon legördülő könnycseppekel búcsúztak a szeretett pedagógustól.

A ravatalnál Halla Zoltán idézte fel az elhunyt életének főbb állomásait. Például azt, hogy pedagógiai munkájában mindig a tanulók érdekét tartotta szem előtt. Szaktárgyai, a matematika és fizika általában nem közkedveltek a diákok körében, ezért elérendő célként tűzte ki maga elé, hogy azokat közelebb hozza a diákokhoz, segítsen a megértésében, megszerettetésében. Hitt abban, hogy a tanulónak egy tantárgyhoz való viszonyát legnagyobb mértékben a pedagógussal való személyes kapcsolata határozza meg.

Az iskola és a szülői közösség nevében Gálné Kocsis Magdolna mondott megható beszédet a ravatalnál. Mint mondta: kimondhatatlan veszteséget éreznek és fájó szívvel búcsúznak. - Tisztelt Igazgatónő, Drága Éva! Minden nap várjuk, hogy betoppansz hozzánk a tanáriba, vagy gyors lépteiddel végigsietsz az iskola folyosóján az éppen aktuális iskolai ügyeket intézve. Ebben is szó szerint utolérhetetlen voltál. Mert nem volt olyan ügy vagy feladat, számodra, amely ne lett volna fontos és azonnal elintézendő. Tudtuk, ha hozzád fordulunk kérdéseinkkel, problémáinkkal, kéréseinkkel, azok megértésre, empátiára találnak, s mindig találsz rájuk megoldást, legyen az iskolai vagy személyes jellegű – hangzott el a beszédben. - Vigyázz magadra, és ránk is, ahogyan szoktad, de most már odafönn – zárta búcsúját Gálné Kocsis Magdolna.

Juhászné Czinkóczi Évát a búcsúzók a sírhelyéig kísérték. Ott Mester Sándor köszönt el, akivel nagyon jó kollégák voltak, szinte kitalálták egymás gondolatait.