Elektromos hiba miatt van a vízhiány
Közélet

Elektromos hiba miatt van a vízhiány

A város több körzetéből is kapott szerkesztőségünk bejelentést, jelzést a vízhiány miatt. Van, ahol ingadozik a vízszolgáltatás, míg máshol egyáltalán nincs víz. A szolgáltató tájékoztatása szerint, a tegnap kora esti viharos időjárás miatt van probléma két vízmű telepen az áramellátással.

Pusztító erővel csapott le a vihar a térségre kedden kora este, kidőlt fák, megtépázott elektromos hálózatok jelezték az útját. A Kiskunvíz Kft. tájékoztatása szerint munkatársaik már megkezdték a hibaelhárítást. Az eddigi információk szerint elektromos üzemzavarok miatt szünetel jelenleg a vízszolgáltatás a város több területén.

Az üzemzavarok érintik mindkét vízkezelő telepet, így a délelőtt folyamán fokozatosan állítják vissza a nyomást a rendszerbe, emiatt sok helyen nyomásingadozások lesznek tapasztalhatók. Az elektromos rendszerek teljes átvizsgálása zajlik ezekben az órákban. A jelenlegi állás szerint délutánra már mindenhol zavartalan lesz a vízszolgáltatás. A fogyasztók megértését és türelmét kéri a Kiskunvíz Kft.