(►) Élénk érdeklődés a főiskolai képzés iránt
Közélet

(►) Élénk érdeklődés a főiskolai képzés iránt

Úgy tűnik, hogy közel 30 fővel, egy csoporttal biztosan elindulhat a főiskolai képzés Kiskunhalason, amelynek végén szociális munkás diplomát vehetnek át a hallgatók. A jelentkezés még nyitott a nyár végéig - tudtuk meg azon a tájékoztatón, amelyet a Szent Erzsébet Főiskola szervezett a Végh-kúriában.

Mint arról korábban beszámoltunk, a dunaszerdahelyi Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Boldog Batthyány-Strattmann László Kihelyezett Tagozata kiskunhalasi konzultációs hellyel szociális munkás képzés indítana. Az első tájékozató alapján látni lehetett, hogy élénk az érdeklődés a lehetőség iránt. Ez tovább erősödött az elmúlt hónapokban, ugyanis már közel harmincan jelentkeztek is. A főiskola a Végh-kúriába szervezett egy újabb találkozót, ahol személyes konzultációra, a szükséges papírok kitöltésére is lehetőség volt. 

Tóth Erik koordinátor elmondta, hogy az alapképzés 7 szemeszter. Egy csoport indítása szint biztos halasi konzultációs hellyel. Szűcs Csaba alpolgármester sokat tett azért, hogy ezt a lehetőséget megkapja Kiskunhalas. Azt mondja, a város nyer ezzel a képzéssel.