Életveszélyessé vált az otthonuk
Közélet

Életveszélyessé vált az otthonuk

Beomlott a mennyezet, a gerenda eltört, életveszélyessé vált egy épület az Alkotmány utcában. Az ott élő öt felnőttnek el kellett hagynia otthonát, mivel lakhatatlan a ház. Halász Balázs jelzésére, a család elhelyezéséről a városháza és a Városgazda Zrt gondoskodott.

 
 - Hétfőn reggel értesültem a problémáról, a helyszínen aztán kiderült, hogy nagyobb a baj , mint amit nekem jeleztek - fogalmazott az Alkotmány utcai épületben a képviselő. Halász Balázs a Városgazda és a városháza segítségét kérte.
beomlott2
Kiderült, hogy a család napok óta nem is fűt, ugyanis a kémény olyan állapotban van, amely ezt lehetetlenné teszi.
 
Legalább harminc centire megdőlt, bármikor összeomolhat. A tető teljesen megroggyant, a konyhában pedig beszakadt a mennyezet, a tartógerenda eltört. A helyszínre érkeztek a halasi katasztrófavédelem szakemberei, valamint Simon István szociálpolitikai csoportvezető is.
beomlott3
Az Alkotmány utcai épületben öt felnőtt elképesztő körülmények között élt. A ház állapota azonnali intézkedést követelt. Ketten egy közeli albérletben meg tudják magukat húzni, míg hárman egy Szilády Áron utcai szükséglakásban nyertek elhelyezését.
beomlott4
Annyi bizonyos, hogy a kéményt vissza kell bontani, a szakemberek elsődleges vizsgálata szerint a tetőszerkezet és a falak is olyan rossz állapotban vannak, hogy elképzelhető, az egész épületet el kell dózerolni. Erről a szakhatóság később hozhat majd döntést. A család kora délután hagyta el otthonát és költözött ideiglenes lakhelyére.
Kép-szöveg: Jáger Levente
beomlotttet