Elhajtották a Csetényiből a bivalyokat
Közélet

Elhajtották a Csetényiből a bivalyokat

Mozgalmas élete van a halasi vízibivalyoknak. Hétfő délután újra útnak indult a csorda. A jószágok szűk egy hétig tartózkodtak nyári szálláshelyükön, a halasi Csetényi parkban. A közkedvelt és látványosságnak számító vízibivalyokat a gazdájuk most biztonsági okokból terelte vissza az eredeti otthonukhoz. A hétvégén valaki megrongálta a villanypásztort, és kiengedte az állatokat a védett területről, Fehér Péter emiatt nem tud értük felelősséget vállalni.

Kalandos élete van a csordának. Múlt kedden a jószágok maguktól indultak meg téli szállásukról a Csetényi parkba. Ám most vissza kellett térniük eredeti lakóhelyükre.  Biztonsági okokból döntött így a gazdájuk. Mivel a karámban egyelőre nincs elég táplálék a számukra a jószágok egy szomszédos – villanypásztorral védett területen – tartózkodtak az elmúlt napokban. Ám valahogyan, vagy valaki „segítségével” elhagyták ezt a területet. - A mezőőrök tegnap már a kórháztól terelték vissza a jószágokat. Valakinek nem tetszhet, hogy itt laknak a bivalyok, elvágta és félrehúzta a villanypásztort – mondta az állatok tulajdonosa Fehér Péter.

Egyelőre nem tudni, hogy a halasiak mikor látogathatják újra a kedvelt jószágokat a Csetényi parkban. Fehér Péter jelezte a problémát az önkormányzatnak, azt mondja, biztonságos megoldást szeretne. Úgy véli, vadkamerákat kellene kihelyezni az állatok tartózkodási helyéhez, illetve a villanypásztorra egy jelzőrendszert szerelni, így gyorsan tudni lehetne, ha probléma van.

Ahogy újabb információk lesznek a témával kapcsolatosan, tájékoztatjuk önöket itt, a weblapunkon.