Elhunyt Szűcs Károly
Közélet

Elhunyt Szűcs Károly

Hétfőn váratlanul elhunyt Szűcs Károly művészettörténész, fotós, publicista. Az elismert szakembert 67 éves korában, otthonában érte a halál. 

Szomorú hírt kapott szerkesztőségünk nem sokkal ezelőtt. Hatvanhét éves korában elhunyt Szűcs Károly művészettörténész, fotós, publicista, a Halasi Média és Kultúra Kft. egykori munkatársa, a Halasi Tükör szerzője. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát, dolgozott a Magyar Nemzeti Galériában, a Képtárban is. Mindig halasinak vallotta magát, rajongott szülővárosáért, Diószegi Balázs és Berki Viola életművének egyik legszakavatottabb ismerője volt. Irányította a Halas Galériát, munkatársa volt a Halasi Média és Kultúra Kft-nek is, írásai, fényképei jelentek meg a Halasi Tükörben és internetes felületünkön. 

Több könyv, kiadvány fűződik a nevéhez, amelyek révén Kiskunhalas művészeti értékeit mindenki közelebb érezhette magához. Szenvedélye volt a fotózás, egyedi látásmódja olyan világot tárt a nézők elé, amelyet talán észre sem vettünk volna. Fanyar humorú, kritikus publicistának számított, az sem véletlen, hogy írásait, elemzéseit rendszeresen közölték a művészeti, építészeti folyóiratok. A város építészeti értékeinek elhivatott őrzője volt. Szerelme volt a kerékpározás, ha csak tehette nyeregbe pattant és ha valami megörökítésre méltó témát látott, kattintott. Halála előtt is egy kiadványon dolgozott, amelyben panorámafotókat készült bemutatni. Szűcs Károly, Karcsi, nyugodj békében!

Fotó: Balogh Attila