Elkapták a szemetelőt: 560 kilónyi sittet pakolt le Halason
Közélet

Elkapták a szemetelőt: 560 kilónyi sittet pakolt le Halason

Ötvenezer forintos bírságot kapott az a férfi, aki a város belterületén, a főút mellett szabadult meg 560 kilónyi építési törmeléktől. A térfigyelő kamerák felvételei árulkodtak tettéről és a lakossági is segített a gyors felderítésben- tájékoztatott a városháza.

Kedden délelőtt, a főút mellett, a város belterületén pakolt le a mázsajegy szerint 560 kilógrammot nyomó építési törmelékét egy akkor még ismeretlen autós. Az ott lakók nem tétlenkedtek, igyekeztek minél pontosabb részletekkel telefonon bejelenteni az esetet a városi rendészet felé. A Vasút utcai térfigyelő kamerák képei árulkodóak voltak. Látszott a teli utánfutó, majd néhány perccel később az üres plató is egy másik felvételen.

A sofőr dél körül hazaérhetett, de nem sokkal később már fordulhatott is vissza, mert a rendészeti munkatársak gyorsan kiderítették kit és hol kell keresni. A férfinek mázsajeggyel kellett igazolnia, hogy a törmeléket eltakarította és hivatalos helyen leadta. Ezen felül még  50 ezer forintos bírságról kapott csekket, amelyet azonnal be is fizetett.