Elkészült a könyvtári parkoló
Közélet

Elkészült a könyvtári parkoló

Régi problémára hozott megoldást a Martonosi Pál Városi Könyvtár előtti terület rendbetétele. A korábban is parkolónak használt zúzalékköves területen gyakran alakultak ki nagy tócsák, mélyedések, emiatt esős időben nehezen tudtak itt megállni az autóikkal a könyvtárba látogatók.

Az új térkövezett parkolók kialakítása egy összefogásnak köszönhető. Dr. Skribanek Zoltán a körzet önkormányzati képviselője felvette a kapcsolatot a könyvtár vezetőjével. A tárgyalások során kiderült, az intézmény a költségek 20 százalékát tudja csak előteremteni, ehhez szerezte meg a fennmaradó 80 százalékot a képviselő. Dr. Skribanek Zoltán elmondta, a beruházás értéke több mint 2,5 millió forint. A könyvtár látogatói mostantól kulturált helyen tudnak leparkolni járműveikkel.

Erhardt Györgyi a könyvtár igazgatója örömmel szemlélte meg a kialakított parkolóhelyeket, mint mondta, az intézmény belső terének kialakítása, fejlesztése is nagyon fontos feladatuk, de ugyan ilyen figyelmet kell fordítaniuk a külső környezetre is. Véleménye szerint a parkoló térkövezése jó példája az intézményi és önkormányzati összefogásnak.