Elkészült járda, új kerékpártárolók
Közélet

Elkészült járda, új kerékpártárolók

Gyorsan haladtak a kivitelezők. Lényegében pár nap alatt elkészültek az új járdák Halas központjában. Ezzel párhuzamosan pedig modern kerékpártároló került ki a Sétáló utcába, a Spar melletti szakaszra.

A néhány évvel ezelőtti főtérfelújítás során néhány járdaszakasz burkolatcseréje nem valósult meg. Ezek pótlása már korábban megkezdődött, a napokban pedig újabb ütemlhez érkezett. központjában. Először a régi posta épülete előtti szakasznál dolgoznak. Felbontották a rég járdát és új térköveket raktak le. Itt korábban az egyenetlen felületen megállta a víz és kerülgetni kellett a tócsákat. A főtéri járdamegújítás a taxiállomás melletti résszel folytatódott. Itt is rossz állapotban volt a burkolat, főként a fák gyökerei miatt vált egyenetlenné a felület. De most már itt sem kell bukdácsolni. 

Közben a Spar áruház épülete mellett elkészültek az új kerékpártárolók. A régi elavult tárolót cserélték le modernre, a városközpont új arculatához illőre. Ezekhez az elemekhez a bicikliket is sokkal könnyebb odatámasztani és lakatolni.

Fotók: Jáger Levente