Elkezdődött a Mobilitási Hét (galéria)
Közélet

Elkezdődött a Mobilitási Hét (galéria)

Elő a kerékpárokkal! A biciklizésről szól ez a hét egész Európa szerte. Évek óta Halas is aktívan kiveszi a részét az Európai Mobilitási Hétből, minden napra jut valamilyen kerékpáros esemény a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Halason tegnap már megtartották az első programokat, egy lelkes csapat még az éjszakája egy részét is biciklin, kerekezve töltötte.

Halas idén is élen járt az Európai Mobilitási Hét nyitányában. Vasárnap 21 órakor a Közösségek Házától indult az esti városi körbringa, amelynek során érdekességek várták a résztvevőket. Már hagyománya van az éjszakai kerékpáros túrának is. Ahogy elütötte az óra az éjfélt, vagyis ma 0 órakor Pirtóra kerekeztek át az éjszakai túrázók, így valószínűleg Európában most is Halas volt az első település ahol megkezdődtek a mobilitási hét programjai.

Hétfő délután Zsanára indultak a kerékpárosok, kedden pedig Budapesti túrát tesznek a halasiak, mely szintén népszerű program. Szerdán gyorstalpaló KRESZ oktatás, csütörtökön bringás reggeli várja az érdeklődőket. Halas főtere lesz a helyszíne a pénteki Európai Autómentes Napnak és még a hétvégére is jutnak túrák. Szombaton Harkakötöny és Pusztamérges lesz az úti cél, vasárnap pedig Halason keresztül kasul tart majd a túra. A hétvégén a Kulturális örökség napja alkalmából gyalogos sétákat is szerveznek, szombaton a katolikus templomtól a református templomig, vasárnap a Csipkeháztól a Thorma János Múzeumig.