Embercsempészek a bíróságon
Közélet

Embercsempészek a bíróságon

A Készenléti Rendőrség járőrei fogták el a szerb embercsempészeket múlt szombaton, a vizsgálók pedig 48 órán belül befejezték velük szemben a büntetőeljárást – közölte a megyei főkapitányság sajtószolgálata.

Mint arról már korábban a halasmedia.hu is beszámolt a Készenléti Rendőrség járőrei február 15-én a hajnali órákban az 53-as főúton intézkedtek egy gyanús autó utasaival szemben. A járműben három szerb, két szír és egy szudáni állampolgár utazott. A külföldiek ellenőrzése során kiderült, hogy a szerbek jogszerűen tartózkodtak a Magyarországon, viszont az autóban utazó szír és szudáni férfiak illegálisan tartózkodtak nálunk. Az embercsempészek pénzt kaptak a fuvarért.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette a szerbeket, akik ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozást már február 16-án befejezték, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldték meg a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek. A szerb embercsempészek hamarosan bíróság elé állnak.
Kép, szöveg: Pozsgai Ákos