Épül a kertvárosi óvoda (galéria)
Közélet

Épül a kertvárosi óvoda (galéria)

Új óvoda épül Halason. Javában tart a kertvárosi óvoda kivitelezése. Az iskola mellett - a Gárdonyi Géza utca felől - kapott helyet az új létesítmény. Ha minden a tervek szerint halad szeptemberben már gyermekeket fogad az intézmény. 

Az új kertvárosi óvodának már állnak a falai. Jelenleg bent az épületben és fent a tetőn is dolgoznak a kivitelezők. A beruházás 300 millió forintos pályázati segítséggel, Európai Uniós forrásból valósul meg. -  Az óvodában 3 csoportszoba kap helyet, így 60 gyermeknek tud férőhelyet biztosítani az intézmény. A csoportszobák mellett elkészülnek a szükséges kiszolgáló helyiségek is. A tavaly kezdődött építkezés várhatóan idén nyáron fejeződik be -  kaptuk a tájékoztatást Dervaderics-Kurucz Brigittától a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal fejlesztési és beruházási csoportvezetőjétől.

A program keretében modern óvodai környezet kerül kialakításra. A beruházás hozzájárul a gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez és az óvodai ellátáshoz való jobb hozzáféréshez. Az új óvoda segíthet abban, hogy a Kertvárosban élőknek, illetve a külterületi lakosoknak ne kelljen a kisgyermekekkel nagy távolságokat megtenniük a város többi óvodájáig. Az új óvoda szervezetileg a Napsugár óvodákhoz fog tartozni. A tavaszi óvodai beiratkozásokkor már minden bizonnyal ezzel az intézménnyel is lehet számolni.

Projekt címe: „Kiskunhalasi Kertvárosi Óvoda építése”

Pályázó: Kiskunhalas Város Önkormányzata

Projekt azonosító: TOP-1.4.1-16-BK1-2017-00014 

Projekt összköltsége: 300 000 000 Ft

Támogatás összege: 300 000 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100%