Épül a rekortán futókör (galéria)
Közélet

Épül a rekortán futókör (galéria)

A földmunkákkal elkezdődött a Bundzsák Dezső Sportközpontban a rekortán futókör építése. A 400 méter hosszú és 120 centiméter széles pályát a B-játéktér mellett alakítják ki, várhatóan a jövő hónap második felében már használatba is vehetik a sportbarátok.

Százak veszik igénybe naponta a Bundzsák Dezső Sportközpontot, nagyon sokan azért, hogy fussanak pár kört. A jelenlegi salakos pálya kemény, izületromboló, így aki teheti, az inkább a füvet használja. A jövőben már egy minden igényt kielégítő helyszín várja a futás szerelmeseit. A napokban a szükséges szerződések aláírásával és a munkaterület átadásával elindult a rekortán futókör kialakítása a B-játéktér körül.

Vincze Attila képviselő elmondta, hogy a létesítmény 400 méter hosszú és 120 centiméter széles lesz, a futókör rekortán borítást kap. A földmunkák már elkezdődtek, a kivitelezőnek 100 napja van a munkálatokra. Mivel a vállalkozásnak nagy gyakorlata van az ilyen építkezésben, ezért várhatóan már a jövő hónap második felében használatba lehet venni az új sporthelyszínt. A 48 millió forintos beruházás keretein belül nemcsak a sportközpont gyarapszik majd. A Szent György téren hatfunkciós fitneszpark épül.