Érseki szentmisével ünnepelt a Felsővárosi Plébánia (galéria)
Közélet

Érseki szentmisével ünnepelt a Felsővárosi Plébánia (galéria)

A közelmúltban ünnepelte a Felsővárosi Jézus Szíve Templom szentelésének 85. évfordulóját. Pénteken kora este dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét az évforduló és a templombúcsú kapcsán, aki úgy fogalmazott, egy kis közösség nagy ünnepe ez.

Mint arról korábban beszámoltunk, május 24-én ünnepelte szentelésének 85. évfordulóját a Felsővárosi Jézus Szíve Templom. Akkor Talapka István címzetes apát, plébános mutatott be szentmisét. Pénteken kora este viszont dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek látogatta meg a felsővárosi híveket. A templom padsorai megteltek, ezúttal Hozdik Zsolt alsóvárosi plébános , valamint a Szent József Katolikus Általános Iskola diákcsoportja is ott volt a jeles alkalmon. Az érsek atyát Oláh András köszöntötte a plébánia nevében, majd a kisiskolások szavalattal kedveskedtek a vendégnek.

Szentmiséjén azt mondta dr. Bábel Balázs, hogy a kis templom, közösség nagy ünnepe ez a nap.-  Én azt kívánom nektek kedves gyerekek és hívek, hogy a szeretet gyakorlatai által Jézushoz közelítsünk. Jézus példáját kövessük és annak az örömnek, lelki derünek legyünk részesei, amit a szeretet magában hordoz. Hiszen, ha valaki sok jót cselekszik, akkor önmaga is átalakul, más emberré válik. Lehetnek bajai, problémái, de egy bizonyos, Isten kegyelme segíti abban., hogy megtalálja az élet értelmét, megtalálja a mindennapok örömét is- fogalmazott az érsek atya. A szentmisét követően a plébánia süteménnyel kedveskedett a híveknek.